RSS

Bagaimana Belajar Bermain Gitar Dengan Cara Yang Pantas

Bagaimana Belajar Bermain Gitar Dengan Cara Yang Pantas

Asalamualaikum dan Salam sejahtera semua

Pada kali ini penulis ingin berkongsi dengan pembaca semua mengenai salah satu teknik yang ditanya kepada penulis tentang bagaimana? Bagaimana yang dimaksudkan adalah bagaimanakan bermain gitar.

Selalunya penulis akan bertanya kembali kepada sesiapa sahaja yang bertanya bagaimana cara mereka hendak bermain gitar?

a.) Adakah anda hanya bermain gitar sekadar untuk suka suka sambil berehat di kaki lima ? atau

b.) Anda hendak bermain gitar secara profesional dan boleh menyanyi sambil bermain gitar tanpa tersangkut sangkut dan boleh melakukan persembahan sambil bermain gitar?

Penulis tidak mahu mengulas secara panjang jika jawapan anda adalah “a” tetapi jika jawapan anda adalah “b”, penulis berasakan inilah masa yang sesuai untuk anda bermula dari sekarang. Walaupun tanpa menghadiri kelas muzik pun anda boleh belajar seperti profesional.

Bagaimana Kalau Saya Katakan Ada Alternatif Lain Untuk Anda Mahir Bermain Gitar Tanpa Perlu Mengeluarkan Banyak Wang?

Anda tidak perlu mengeluarkan wang pada tiap-tiap bulan untuk kekelas muzik, tidak perlu membelanjakan $$$ untuk minyak, tol atau perkara-perkara lain dan anda juga tidak perlu menghabiskan masa anda berada di jalan raya untuk ke kelas muzik.

Menarik bukan?

Sekarang bayangkan anda mempunyai cikgu muzik peribadi 24 jam di rumah yang dapat mengajar anda langkah demi langkah cara-cara, tips dan latihan untuk anda mahir bermain gitar dengan lebih pantas.

Saya yakin anda teruja!

Jika anda ke kelas muzik anda hanya akan diberi tunjuk ajar selama satu atau setengah jam sahaja dalam seminggu. Adakah anda rasa itu cukup untuk anda mahir bermain gitar dengan cepat?

Pastinya tidak.

Malah apabila anda pulang kerumah anda akan terpinga-pinga. "Eh apa aku nak buat sekarang?" Jadi anda terpaksa menanti kelas muzik seterusnya untuk belajar balik semula.

Kami fahami masalah anda sebab itulah kami menyediakan solusi mudah buat anda agar anda dapat mahir bermain gitar dengan cepat.

Memperkenalkan


 

Sesuai dengan namanya Pakej Lengkap Belajar Gitar Cara Pantas ini kami rekakan khas supaya anda dapat mahir bermain gitar dengan lebih cepat. Ditulis dalam bahasa melayu yang mudah, kini anda dapat bermain gitar melalui panduan langkah demi langkah (step-by-step) dengan pantas tanpa perlu ke kelas muzik dengan bayaran yang mahal.


Sesuai dengan namanya Pakej Lengkap Belajar Gitar Cara Pantas ini kami rekakan khas supaya anda dapat mahir bermain gitar dengan lebih cepat. Ditulis dalam bahasa melayu yang mudah, kini anda dapat bermain gitar melalui panduan langkah demi langkah (step-by-step) dengan pantas tanpa perlu ke kelas muzik dengan bayaran yang mahal.
Bayangkan dengan pakej ini anda dapat;

Bermain kord dengan mudah tanpa mengira lagu
Melihat sendiri bagaimana anda dapat posisikan jari melalui penerangan bergambar supaya anda dapat menghasilkan kord dengan lebih senang
Belajar kord-kord asas yang membolehkan anda bermain apa sahaja lagu yang anda suka
Belajar latihan khas yang dapat membantu anda mahir bermain gitar 2 kali lebih cepat
Mengetahui beberapa kesalahan utama dalam permainan gitar agar anda dapat menguasai gitar dengan lebih pantas
Dapat menguatkan dan meningkatkan kepantasan jari melalui latih tubi
Mempelajari teknik strumming dan scaling dengan betul
Belajar cara untuk tune gitar anda sendiri
Dan banyak lagi!
Kami jamin, melalui panduan yang diberikan, dalam masa yang singkat anda akan dapat rasakan keseronokkan bermain gitar yang anda idamkan selama ini!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS